Borsófőzelék zsenge zöldborsóból

Hozzávalók:
450 gr zsenge zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 bögre kókusz-vagy rizstej
1 doboz rizskrém főzéshez (el is hagyható)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1-2 ek eritrit
1-2 ek rizsliszt
1 ek kókuszolaj
~
Elkészítés menete:
A vöröshagymát apróra vágom, és kókuszolajon üvegesre párolom. Hozzáadom a zöldborsót, öntök rá egy kevés kókusz-vagy rizstejjel, ha mélyhűtött borsót használsz, lassú tűzön megvárom, míg felenged. Ezután felöntöm vízzel de csak annyival, ami éppen ellepi a borsót. Sózom, borsozom, hozzáadom az eritritet, ízlés szerint. Nagyjából negyed órát hagyom főni majd besűrítem.
A sűrítés kétféleképpen lehetséges:
Egy külön serpenyőben egy kis kókuszolajban egy-két evőkanál rizslisztet csomómentesre keverek lassú tűzön, majd hozzáadom a borsóhoz, elkeverem és hirtelen forrásig hagyom a tűzön.
Vagy kiveszek a borsóból egy merőkanálnyit, egy fél doboz rizs főzőkrémmel összeturmixolom majd visszaöntöm a borsóba, elkeverem és hirtelen forrásig hagyom a tűzön.
Ha túl sűrűnek érzed kókusz -vagy rizstejjel illetve vízzel is felöntheted kicsit, ha pedig nagyon híg akkor bátran adj hozzá még rizslisztet vagy pépesíts hozzá saját magából.
Ha jól csináltad igazi, retró borsófőzelék ízt kell kapnod!
~
Jó étvágyat kívánok!