Tárkonyos raguleves

2017.12.22

Hozzávalók:

Csirke-vagy pulykamell

Kókusz -vagy rizstej, víz tetszés szerint

Kókusz-vagy rizskrém

Rizstészta

Zöldségek: zsenge borsó, gomba, fehér répa, sárgarépa, burgonya, karalábé stb. Amit szeretsz tedd bele, amit nem azt hagyd ki belőle

1 fej vöröshagyma

1 ek kókuszolaj

Bors

Tárkony (lehet friss, ecetben úszkáló vagy szárított is)

Frissen facsart citrom leve

~

Elkészítés menete:

Ahogy látod, nem írtam mennyiségeket. Egyedül a húst és a rizstésztát szoktam lemérni, hogy tudjam követni a napi protein -és szénhidrátbevitelemet, minden más mérése szemmel történik, vagy ha úgy tetszik ízlés szerint.

A vöröshagymát apróra vágom és kókuszolajon üvegesre párolom. Hozzáadom a felkockázott csirke- vagy pulykamellet, sózom, borsozom és fehéredésig párolom lassú tűzön. Ezután hozzáadom a felaprított zöldségeket a borsót, burgonyát, répát gombát. Mindenből annyit amennyit kívánok és amennyi elfér az edényben, ez tényleg Rád van bízva. Ezután felöntöm -én fele -fele arányban szoktam vízzel és rizs-vagy kókusztejjel de sima víz is megteszi.

Lefedem és hagyom szépen főni ...

Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor adok hozzá tárkonyt, főzőkrémet -én csak egy fél dobozzal szoktam-, a frissen facsart citrom levét és rizstésztát. Se a tárkonyt se a citrom levét nem sajnálom,  de azért inkább apránként adagold s kóstold meg, hogy kell-e még bele. Ha ezzel megvagyok, akkor még "összerottyantom" majd forrón tálalom!

~

Jó étvágyat kívánok!





getinmotion.nita
Minden jog fenntartva 2017
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el