Tárkonyos raguleves

Hozzávalók:
Csirke-vagy pulykamell
Kókusz -vagy rizstej, víz tetszés szerint
Kókusz-vagy rizskrém
Rizstészta
Zöldségek: zsenge borsó, gomba, fehér répa, sárgarépa, burgonya, karalábé stb. Amit szeretsz tedd bele, amit nem azt hagyd ki belőle
1 fej vöröshagyma
1 ek kókuszolaj
Só
Bors
Tárkony (lehet friss, ecetben úszkáló vagy szárított is)
Frissen facsart citrom leve
~
Elkészítés menete:
Ahogy látod, nem írtam mennyiségeket. Egyedül a húst és a rizstésztát szoktam lemérni, hogy tudjam követni a napi protein -és szénhidrátbevitelemet, minden más mérése szemmel történik, vagy ha úgy tetszik ízlés szerint.
A vöröshagymát apróra vágom és kókuszolajon üvegesre párolom. Hozzáadom a felkockázott csirke- vagy pulykamellet, sózom, borsozom és fehéredésig párolom lassú tűzön. Ezután hozzáadom a felaprított zöldségeket a borsót, burgonyát, répát gombát. Mindenből annyit amennyit kívánok és amennyi elfér az edényben, ez tényleg Rád van bízva. Ezután felöntöm -én fele -fele arányban szoktam vízzel és rizs-vagy kókusztejjel de sima víz is megteszi.
Lefedem és hagyom szépen főni ...
Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor adok hozzá tárkonyt, főzőkrémet -én csak egy fél dobozzal szoktam-, a frissen facsart citrom levét és rizstésztát. Se a tárkonyt se a citrom levét nem sajnálom, de azért inkább apránként adagold s kóstold meg, hogy kell-e még bele. Ha ezzel megvagyok, akkor még "összerottyantom" majd forrón tálalom!
~
Jó étvágyat kívánok!